Marlous, Ergotherapeute

Ik vind het een heel mooie aanvulling op mijn werk. Veel spelletjes ken ik en gebruik ik al maar zonder de aandacht voor de relatie met elkaar. Dus dat voegt heel makkelijk in en is helpend voor ouders merk ik om weer verbinding te krijgen met hun kind en gelijk te leren over regulatie. Blij mee! 

 

Dinanda, NVO orthopedagoog-generalist, Gezondheidszorgpsycholoog, NVO supervisor, EMDR practitioner

Gefeliciteerd met je boek! Wat een heerlijk boek is het geworden, heel aantrekkelijk en enthousiasmerend. Het lijkt wel of je als je het boek opent jij er uit op klinkt, alsof je stem mee geleverd is. Het lag vanavond bij thuis komst op me te wachten en ik heb het al helemaal door genomen. Ik ga er nog veel aan hebben. Mijn cliënten gaan plezier krijgen als begeleiders meer met ze gaan doen op dit zintuiglijk niveau. Dank.

 

Nicole /Fysiotherapeute

Je boek heb ik al gezien, een collega kon niet wachten. Wat is het leuk!!!! Echt een feest om in te lezen en om ideeën op te doen. En herkenbaar!

 

Wilna van den Heuvel, programmaleider en supervisor speltherapie en spelagogiek, van de Hogeschool Utrecht

Theraplay® is luchtig en laagdrempelig. Ik had er zo’n ander beeld bij. Dit is prachtig. Wat ik er vooral mooi aan vind, is dat kinderen en ouders samen de therapie kunnen doen. Hoe meer verschillende hulpvormen je de studenten kunt aanbieden, hoe beter ze kunnen afstemmen op de individuele vragen van de cliënt.”

 

Nina Bäcker, Jeugdzorgwerker, FloorPlay coach, Theraplay coach i.o.

Ik heb je boek binnen. Echt super mooi en praktisch. Ik heb laatst op mijn werk een workshop over Theraplay gekregen en toen kreeg ik van mijn collega's de vraag of ik spelideeën voor hen had op papier. Nu heb ik dus een prachtig boek waarnaar ik ze kan verwijzen. Ik pas Theraplay nu toe in de ouder-kind interactie behandelingen die ik doe. Echt heel leuk.

 

Noam Shalg, Haptotherapeut, kinderhaptotherapeut en trainer

Een prachtig, speels, praktisch en inspirerend boek. Ik heb er veel aan in mijn werk. Dank!

 

 

BOL.com benko75 40-49 jaar HENGELO

Spelenderwijs verbinden en hechten heeft een rustiger cover met veren, die veren doen mij denken aan de kwetsbaarheid van onze kinderen. En ik verwacht dat het boek daarover zal gaan.
Leony Coppers is klinisch psycholoog en zij vertelt in het voorwoord over de hechtingstheorie van John Bowdly die al in de jaren 40 en 50 ontwikkeld werd. Spel speelt een belangrijke rol bij de verbetering van de gehechtheid tussen ouders/opvoeders en het kind. Een veilige gehechtheid is volgens Leony Coppens dé belangrijkste taak van alle volwassenen die een rol spelen in het leven van een kind. Het vergroot de kansen van een kind om zich cognitief, sociaal, emotioneel en fysiek optimaal te ontwikkelen.
Dit is een praktisch boek waarbij er voor mij vele herkenningsmomenten waren. Naast de informatie die gegeven wordt zijn er 100 spelletjes uitgewerkt die achter in het boek op alfabetische volgorde staan.
Daarnaast kun je gelijk zien of het in individueel of een groepsspel is, voor welke zintuigen bv levenszin en in welke theraplay dimensie. Bv uitdaging (theraplay is een therapie die de ouder kind relaties versterkt oa door spel)
Ik herkende bijvoorbeeld een spel waarbij je met lekker ruikende olie de aandacht van een kind kunt vangen, gewoon door een druppel over je arm te laten lopen. Of met een veertje dat je heen en weer blaast. Voor oudere kinderen is er bijvoorbeeld een doorgeefspel of het spel waarin je een cirkel van vertrouwen vormt om het vertrouwen in een groep, club, klas te versterken.

Het is een mooi uitgevoerd en duidelijk boek. Ik raad mensen die hiermee aan de slag willen in hun gezin of een groep kinderen wel aan om het eerste stuk goed te lezen. Dat kost wat tijd maar is echt de moeite waard.
Je kunt met een aantal spellen namelijk wel wat losmaken bij kinderen. En dat is goed, als je maar weet hoe je met de verschillende reacties om moet gaan. Begin ook niet met het eerste beste heftige spel maar bouw het op. Kijk naar het kind en zijn (en jouw) reactie.
De toon in het boek is rustig. De uitleg is duidelijk en praktisch en er staan gewoon heel veel tips in waar je iets mee kunt als ouder/verzorger.

  

Petra van Schie, Tekstschrijver, Journalist, Eindredacteur, communicatie  

Gefeliciteerd! Mooi!

 

Linda Van Hattum, Begeleider bij Syndion

Ik heb het boek net gekocht en kan niet wachten met lezen, leren en spelen.

 

Dinco Verhelst

Het is inderdaad een mooi boek met spelvormen die veel plezier kunnen genereren: met name de taal die Micheline Mets gebruikt in haar uitleg (voor in het boek) is mooi en ook al verbindend. Een aanrader. 

 

Marijke Sluijter, auteur: 'aanraken een levensbehoefte'

Lijkt me een noodzakelijk boek, ik ga het meteen aanschaffen! Heel veel succes!

 

Petra Dijkers, JOIN jeugd & ouders

Dag Micheline, Jouw boek heb ik mogen ontvangen van Bettie Sleeuw tijdens de level 1 training Theraplay. Ik vond het een geweldig ondersteunend en inspirerend boek. Ik gebruik het veel. Dank voor zo'n mooi boek.