Theraplay®

 

Heb je het gevoel dat je bent vastgelopen met je kind? Zitten jullie in een negatieve dynamiek als het om opvoeden gaat? Theraplay® biedt verrassende mogelijkheden waar jij en je kindje veel plezier aan kunnen beleven.

 

Bij Theraplay® staat betrokkenheid en een warme relatie centraal. Het is een bijzondere vorm van therapie, waarbij ouder en kind betrokken zijn. De spelletjes zijn uitdagend, geven plezier en bieden structuur. Je kunt daarbij denken aan het ontwikkelen van oogcontact, op grappige manieren elkaar napraten, elkaar omduwen of kiekeboe spelen. Daarnaast verrichten we zachte, verzorgende activiteiten zoals een hand- of voetmassage.

 

Elkaar een hand geven, een omhelzing of een schouderklopje. Aanrakingen tussen ouders en kinderen zijn belangrijk. Door plezierig en positief met elkaar bezig te zijn, ontstaat een grote betrokkenheid tussen ouder en kind. Het kind voelt zich veilig, geliefd en gezien en gaat erop vertrouwen dat de ouder de leiding neemt.

 

Ervaar jij bij je kind:

  • boosheid, agressiviteit of storend gedrag?

  • opstandig of controlerend gedrag?

  • verlegenheid of is het erg teruggetrokken?

  • hechtingsproblemen door adoptie, uithuisplaatsing of nare ervaringen?

Met Theraplay® kun je positieve ervaringen met elkaar delen en met plezier nader tot elkaar komen. Ik ben afgestudeerd als Theraplay® Therapeut. De opleiding duurt jaren en staat onder supervisie van het Theraplay® Institute in Chicago. Theraplay@ is een geregistreerde merknaam van dit Amerikaanse Instituut.

 

Op dit moment geef ik geenTheraplay behandeling meer.

 

Kijk op www.theraplay.nl/zoek-een-therapeut voor meer informatie.